Novosti

"Crni med": Strip o zagađenju i korupciji u "košnici"

Grafička novela koju su stvorili Saša Džino, Marko Gačnik i Damir Arsenijević

19.07.2023 15:38
Slika
 

"Crni med" kao ozbiljan strip duboko ulazi u  priču o GIKIL-u, koksari u Lukavcu, ističući probleme zagađenja i izvlačeći fascinantnu paralelu između proizvodnje koksa i pčela koje prave crni med.

Rasplećući narativ, "Crni med" osvjetljava tešku sudbinu radnika GIKIL-a i surove stvarnosti s kojom se suočavaju. Dok rade u sjeni opasnog industrijskog postrojenja, strip opisuje bitku njihovih života, povezujući ih sa tajanstvenim svijetom pčela i njihovog procesa pravljenja meda.

Iza ekološkog aspekta, grafički roman zaranja u zamršen mrežu korupcije koja okružuje "košnicu", s posebnim fokusom na Pramoda Mittala, indijskog vlasnika GIKIL-a. Kroz ilustracije i pripovijedanje, strip otkriva tešku realnost s kojom se likovi suočavaju.

"Crni med" povezuje probleme zagađenja, radne snage i korupcije, tkajući priču o balansu između industrije, prirode i ljudske pohlepe. Ovaj strip služi kao snažan komentar o složenim izazovima s kojima se suvremeno društvo suočava, gdje se težnja za profitom često sudara s očuvanjem okoline i socijalnom pravdom.


Strip možete preuzeti na linku: CRNI MED

0 0